VISKAS PRIMENA TAVE – Colleen Hoover

Po penkerių metų Kena grįžta į miestelį, kuriame sugriuvo jos gyvenimas: po metų, praleistų kalėjime jauna moteris tikisi susipažinti su nei karto nematyta savo dukrele, kurią, vos jai gimus, išplėšė iš rankų. Vis tik praeitis vejasi moterį ir yra jai negailestinga. Jos meilės tėvai, po nelaimingo atsitikimo, kurio metu žuvo Kenos vaikinas, augina savo anūkę ir net neplanuoja įsileisti Kenos į savo gyvenimą. Vis tik vos įžengusi į miestuką Kena užmezga glaudų ryšį su buvusio vaikino geriausiu draugu Ledžeriu ir jos gyvenime įsižiebia viltis.

Tai yra dar vienas Hoover romanas, kuris yra nuspėjamas, skaudus, bet tuo pat metu ir tikrai įdomus. Man nei nuspėjamumas, nei žinojimas, kad viskas baigsis gerai čia netrukdė ir tik leido stebėti veikėjų augimą ir mėgautis tuo, kaip kai kurie iš jų kovojo už tai, kas jiems yra svarbiausia. Juk abiem atvejais – tiek mažylės seneliai, tiek ir Kena buvo tiesiog tėvai: įskaudinti, sužaloti gyvenimo neteisybių ir įsikabinę savo tiesų. O jų nenoras komunikuoti tarpusavyje tikrai negelbėjo niekam.

Ši rašytoja sugeba sukirbinti kažką viduje, ji įlenda po pačiais giliausiais sluoksniais ir ištraukia į paviršių dalykus, apie kuriuos kartais nesinori kalbėti, arba apie kuriuos bijo kalbėti dauguma. Kaip integruotis mamai, grįžusiai po tiek metų nelaisvėje, kai jos nelaukia niekas? Kaip turi jaustis ar elgtis šeima, iš kurios buvo atimtas pats brangiausias žmogus? Čia teisingo atsakymo ar sprendimo nėra. Ir tokiose situacijose įprastai nebūna. Tačiau tai netrukdė rašytojai sudėlioti jautrią, pagaulią ir įtikinančią istoriją apie žmonių gebėjimą pasveikti ir stotis ant kojų.

Skaitydama šį romaną supratau kaip niekad stipriai, kaip svarbu yra būti ne vienam. Kaip vis tik svarbu yra turėti kažką savo užnugaryje, turėti žmogų, kuris tave palaikytų, kuriam ant peties galėtum išsiverkti, kai viskas viduje sprogsta. Hoover nebijo parodyti nei stiprių moterų, nei silpnų vyrų, ir tai negali nežavėti. Gali mėgti šią rašytoją, gali kritikuoti, bet man šis romanas tikrai patiko ir žavėjo veikėjų meilė artimam, noras, kad visi būtų saugūs ir atrastų geriausias savo versijas. 

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame: