PAPASAKOK MAN VISKĄ - Cambria Brockman

Studentų miestelis, didelė paslaptis, visi kažką slepia, dangsto, o dar kiti bando tas paslaptis ištraukti. Ir viena veikėja, kuri ieško teisybės visais įmanomais klausimais.

Malina ir penki jos draugai - grupelė, kuri laikosi kartu nuo pirmo kurso. Jie kartu mokėsi, draugavo, slėpė (ar kapstė) vieni kitų paslaptis ir glaistė draugystės įtrūkimus keturis metus. Išgėrė nepaprastai daug gėrimų ir sudalyvavo nesuskaičiuojamuose kiekiuose vakarėlių. Tačiau ketvirto kurso pabaigoje įvyksta nelaimė - šešetas draugų vieno iš savų pasigenda. O tada autorė mus veda visais istorijos vingiais ir pasakoja, kas ir kodėl galėjo nutikti, kad geriausi draugai ima atrodyti ne tokie jau ir geri...

Kai romaną jau baigiau, drąsiai sau pasakiau užvertus, kad čia ir vėl ne trileris. Čia draugų drama. Daug paslapčių. Bet įtampa ne visai susijusi su nusikaltimu, o labiau su kai kurių žmonių psichologine būkle ir nuolatiniu jų keistu elgesiu: nepaaiškinamais motyvais, persekiojimu, apsimetinėjimu, bandymu kištis į kitų žmonių gyvenimą ir juos valdyti. Vis tik idėja labai gera. Tai, kaip viskas čia susidėlioja pabaigoje, man patiko.

Ir nesu tokia tikra ar reikėjo šiam pasakojimui tiek vingių, posūkių ir vakarėlių. Vietomis jautėsi, kad tarsi autorė jau kartojasi, arba kad kai kurie veikėjų veiksmai visiškai neturi nieko bendro su nelaime ar atomazga. O ir kita vertus - jau po pirmų 100psl. buvo galima suprasti, kad patekome į studentų bendrabučius ir kad savaitgaliais jie tikrai ne arbatėlę prie židinio su konspektais sukritę gurkšnoja.

Ši knyga tikrai patiks tiems, kurie mėgsta pasikapstyti po įdomesnio psichologinio profilio veikėjų vidų. Ypač, kai tam tikros problemos perduodamos, rodos, iš kartos į kartą. Taip pat mėgausis tie, kurie mėgsta narpstytis ir ieškoti atsakymų, kai juos galima rasti absoliučiai bet kur, pačiose netikėčiausiose vietose. Ir pabaiga neturėtų nuvilti, tik man pasirodė šiek tiek neteisinga, nors ir buvo įdomi ir nustebino, atomazga kirtosi su mano moraliniu kompasu.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!
https://www.instagram.com/gretosknygos.lt