LEMTINGOS KALĖDOS - Catherine Walsh

Kaip man patiko šita knyga! Čia yra visiškas kalėdinis saldainis, jaukus romantinis filmas, lemputės, šilti pledai ir blyksinčios švieselės. Truputis chaoso, visi pametę galvas laksto – toks artimas ir kiekvienam pažįstamas prieššventinis laikotarpis. Bet ir kiek čia būta juoko. Aš krizenau, meluoju – vietomis balsu juokiausi, skaitydama šį nuotaikingą romaną. Ir man šitokių mūsų rinkoje labai trūksta. Man regis, jau kartą kitą net minėjau, jog pasigendu tokių knygų – lengvų, be išliekamosios vertės, bet teikiančių geras emocijas ir sukeliančių juoką.

Molė ir Endriu vis susitinka lėktuvuose, kurie gabena juos namo pas šeimas. Tačiau šie metai yra kitokie – šįkart juos įkalina Atlante siautėjanti audra, tad porelei tenka keliauti ratais kvadratais, kad pasiektų šeimas Dubline. Tačiau kelionė toli gražu nėra sklandi. Turėjęs būti tiesioginis skrydis namo tampa keliais skrydžiais, autobusais, keltais ir pasibuvimu keliose šalyse ir žemynuose.

Skaičiau ir juokiausi, bet tą jau minėjau. Labiausiai juokino tai, kokios situacijos man pasirodė pažįstamos. Esu kažkada strigusi oro uoste Amerikoje, o tada gerokai vėliau atsiradusi kitame Londono gale. Tad kai skaičiau, prisiminiau savo nuotykius, bėgimus iki vartų ir darbuotojų atsiprašinėjimus. Bagažo kratas ir patikras. Viskas čia buvo taip gerai pažįstama, kad kėlė juoką ir empatiją veikėjams. Juk iš tiesų, kai viskas krenta iš rankų, tai papildomai dar ir dangus kaip tam katinėliui ant uodegos užgriūna, kitaip jau nebus. Bėda po vieną nevaikšto, ane?

O kalbant apie pačią istoriją, humorą, siužeto vingius – viskas taip saldu, taip saldu, taip nuspėjama, tačiau labai miela ir jauku. Tikra kalėdinė, jaukumo ir šilumos pripumpuota istorija. Labai mažomis dozėmis, bet aš tokias kartais mėgstu. Čia lyg žiūrėtum „Atostogas“ su Diaz ir Zellweger – viskas smagu, linksma, numanyt gali kas antrą siužeto vingį, bet vis tiek filmą mėgsti ir žiūri kiekvieną žiemą. Tai ši knyga kaip tik tokių filmų mėgėjams.

Leidyklos dovana.