MYLIU DAR LABIAU - Lisa Gardner

Labai įtraukiantis šis romanas. Tarsi kokybiškas veiksmo filmas. O įdomiausia tai, kad visas nusikaltimas, tyrimas ir atomazga taip ir neišlipa ir policijos aplinkos ir visos sąsajos galiausiai susiveda į vieną.

Įvykdomas nusikaltimas - pareigūnė Tesa randama su visais karštais įkalčiais ir yra apkaltinama savo vyro žmogžudyste. Tačiau bylą tiriančiai Didi kyla svarbesnis klausimas - kur dingo šešiametė Tesos dukrelė? Užsikuria tarsi pragaro ratai, tiek kaltinamoji, tiek detektyvai ima klaidžioti itin painiais labirintais. Tik už kurio posūkio slypi tiesa ir ar yra šansų surasti dingusią mergaitę?

Trileriai arba prikausto, arba ne. Arba ima rūpėti veikėjai, arba priešingai, imi visus įtarinėti. Bet o kaip įtarinėti, kai toks jausmas, kad nagus čia prikišę absoliučiai visi? Ir kai įtarimai kyla, nes taip turi būti. Detektyve turi atsirasti atsakymai. Turi rastis motyvai, pretekstas, priežastys. O tada autorė ima ir viską susuka taip, kad maža nepasirodo. Kaltieji galimai tik aplinkybių aukos, o būtent tų, kurie kaišioja pagalius į ratus niekaip neįtartum.

Šiame trileryje man pasirodė kaip niekad daug pažeidziamų moterų. Ypač pradžioje. Tokiu, kurias išnaudoja ir kuriomis naudojasi (yra skirtumas, manau). Tačiau man patiko pagrindinė tyrėja Didi, kuri gebėjo labai vyriškame kolektyve gracingai viską sureguliuoti ir sustyguoti. Didi buvo ta, kuri nepametė galvos ir išlaikė šaltą protą iki pat pabaigos.

Vis tik noriu ir apie pabaigą ir atomazgą pakalbėti: puikiai autorė viską susuko ir užkūrė. Gerai pakaitino ir pačirškino tiek veikėjus, tiek ir parako pabarstė ties kiekvienu siužeto vingiu. Stipriai sukaltas trileris, puiki pirma pažintis su šia autore, nes įtampos netrūko, atsakymus gavau ir nuoširdžiai mėgavausi knyga.

Susitikime instagrame!