GRUPĖ - Christie Tate

Nežinau nei kaip, nei kodėl šią knygą paėmiau į rankas būtent dabar. Kai viduje verdu, fiziškai kankinuosi. Ir štai bum - knyga apie meilę ir pagalbą sau. Knyga, kurioje pasakoma: jei reikia pagalbos, paprašyk. Jei nežinai išeities - paklausk kitų, brendančių per panašias patirtis, patarimo.

Kristei viskas gyvenime krenta iš rankų. Jauna moteris nesugeba kurti santykių, viskas rodosi byra. Byra iki tol, kol ją apima mintys apie gyvenimo beprasmybę ir ateina noras nebegyventi. Tačiau pati save nustebindama Kristė nusiteikia rasti išeitį ir atsiduria ne šiaip sau terapijoje, o grupinėje terapijoje. O kad būtų dar įdomiau - konfidencialumo čia nė su žiburiu nerasi. Grupės vadovas skatina narius būti kaip įmanoma atviresniems ir nieko neslėpti nei nuo savęs, nei nuo grupės.

Neslėpsiu - pagrindinė veikėja ir jos super žema savivertė mane klaikiai erzino. Kaip šitaip galima savęs nemylėti, kaip? Tačiau su laiku tas erzulys tapo susižavėjimu. Džiaugiausi ir mažomis jos pergalėmis, pirmu pasakytu „ne“, tuo, kad išmoko pykti ir suvokė, jog tai yra sveika, džiaugiausi ir jos suvokimu, kad santykiuose sprendžia abi puses vienodai. Mažos pergalės kėlė Kristės savivertę vis aukščiau ir aš ėmiau ją didžiuotis.

Nors knyga priskiriama memuarams, man labiau skaitėsi kaip romanas. Veikėjai, personažai, grupės nariai buvo tokie ryškūs ir įdomūs, įsimintini, kad net norėjau atsidurti kartu su jais.

Tai knyga apie pagalbą, kai sunku. Apie palaikymą, kai nutinka kas blogo ir apie įvairias žmonių pusės be jų aukštinimo ar demonizavimo. Tačiau čia atvirai kalbama apie tuos žmonių sluoksnius, kuriuos bijome dažnai atkelti ir pasitikrinti savo psichinę būklę. Ir nors šioje knygoje buvo nemažai mane erzinusių dalykų, aš renkuosi ją vertinti puikiai. Kodėl? Todėl kad būtent tokios knygos gali padėti, kai jau atrodo, kad tavo gyvenimas itin sunkus, be išeities. Tada į rankas patenka įrodymas, kad daugumai vis tik pavyksta net ir iš klampiausių pelkių išbristi. O tai suteikia vilties. Ir kartais to ir yra gana.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!
https://www.instagram.com/gretosknygos.lt