DRAUGAS ŠEŠĖLIUOSE - Alex North

Polas po daugelio metų grįžta į miestelį, kurį jo paauglystės metais sukrėtė žiaurūs nusikaltimai. O dabar, rodos, istorija ima kartotis ir iškelia prisiminimus į paviršių. Kur yra prieš daugelį metų dingęs draugas? Kas vėl palieka kruvinus pėdsakus, o visų svarbiausia kas seka Polą? Ir kodėl? Internete sklando įvairios teorijos, atsiranda net nusikaltimą mėgdžiojančių, tad viskas ima atrodyti dar rimčiau, kai mirtys ištinka žmones, vienaip ar kitaip susijusius su paauglystės laikų draugais.

Mane vis sunkiau ir sunkiau nustebinti. Kuo daugiau skaitau, tuo labiau kabinuosi prie siužetų, veikėjų, rašymo stiliaus, vertimo. Pastebiu smulkmenas, kurias dažnas skaitytojas praleidžia pro akis. Tad trileriai ir detektyvai visada puikiai testuoja mano pastabumą ir atidumą. Šis - ne išimtis. Skaitydama šią knygą daug mąsčiau, leidausi įbauginama ir stebėjau aplinką kartu su veikėjais, tarsi pati būčiau viena iš jų. 

Romano centre - mokyklos dramos, draugystės, manipuliacijos ir priešų santykiai. Tačiau tuo pačiu metu - nusikaltimas, žmogžudystės, persekiojimas ir sapnai. Būtent sapnų dalis ir buvo toji, kuri skatino mane namuose užsidegti visas šviesas einant iki virtuvės ir jau tikrai akimirkai buvau suabejojusi, ar tik nesapnuosiu tamsaus, baugaus miško ar raudonų rankų. Bet nesapnavau, knygos siužetas gana logiškai sudėliojo visus taškus, o aš nustebau dėl savo patiklumo - juk nesu tas žmogus, kuris tiki tokiais dalykais, kurie buvo aprašomi šioje knygoje.

Įtemptas reikalas. Vietomis man gal pasirodė painoka, nes ne visada buvo aišku kas pasakoja ir apie kurį laikotarpį kalbama. Tačiau vėliau, kai ėmiau gaudytis, istorija įtraukė ir nepaleido iki pat pabaigos - norėjosi sužinoti ir kas, ir kodėl žudė. Ir autorius džiugina - sugebėjo puikiai susieti praeities ir dabarties įvykius, motyvai aiškūs, o aš, nors ir akyla skaitytoja, mažai ką nuspėjau.

Susitikime instagrame
!
www.instagram.com/gretabrigita.lt

Įsigyti galite čia: