DINGĘ - Leona Deakin

Įsivaizduokite, gaunate atviruką per savo gimtadienį, kuriame kviečiama žaisti žaidimą. Neaišku, nei kas kviečia, nei kodėl, tačiau tave įtraukia ir tu dingsti nuo žemės paviršiaus. Ir tokių atvirukų gavėjų gerokai daugiau nei keli. Daktarė Blum imasi aiškintis, nes dingsta pažįstamo tyrėjo artimas žmogus. Ar ji irgi įsitraukė į „žaidimą“?

Mane jau seniai domina psichopatai ir sociopatai. Turiu tam asmeninių priežasčių, dėl kurių apie juos norisi skaityti, domėtis, tad ir šioji knyga į rankas pateko pačiu metu. Ir knygoje pradėtas žaidimas užkabino. Skaičiau ir žavėjausi išmone ir tuo, kaip lengvai žmonės geba vieni kitais manipuliuoti. Ypač, kaip lengvai tai daroma, kai siekiama naudos, nors ji net nėra aiškiai apibrėžta. Įdomu buvo skaityti ir apie psichologinius portretus, apie socialiai kitokių žmonių motyvus, sužinoti, kas juos veža, kas verčia elgtis vienaip, o ne kitaip.

Dar man patiko pagrindinė veikėja Augusta Blum. Ne iš kelmo sportą moteris, o apie tokias veikėjas visada smagiau skaityt. Gudri, smalsi, bet žinot gi kaip su tuo smalsumu būna. Ir vis tik iki šiol nesuprantu, kaip tam tikras smulkmenas aš pastebėjau greičiau už ją! Kaip?

Knyga, kurioje rasite visko. Ir trilerio elementų, ir mįslę, ir tikrai įdomius veikėjus. Sakyčiau, vieną už kitą. Šio romano tiek tyrėjai, tiek nusikaltėliai pasirodė ne iš kelmo spirti. Bet jau galima nujausti artėjantį bet... Bet manęs neįtikino motyvai. Paties žaidimo motyvai. Jie buvo aiškūs, ypač pabaiga viską suguldė į reikiamus stalčiukus, tačiau vis tiek - tikiesi bombos, o gauni bomboškę, kur garso daugiau, nei veiksmo. Nepaisant to efekto stiprumo trūkumo, mielai skaityčiau ir kitas dalis, nes net ir ta romantikos dalis čia pasirodė miela, tikiuosi ir linkiu kai kuriems veikėjams laimingos pabaigos, tad norėsis ateityje sužinoti, ar jie ją susikurs.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame
!