MAŽOS PASLAPTYS - Jennifer Hillier

Merina su keturmečiu Sebastianu lankosi miesto mugėje, pažada jam nupirkti mandrą ledinuką, tačiau vos akimirkai sustojus atsakyti į vyro žinutę, vaiko šalia neberanda. Kamerose matoma, kaip vaiką nusiveda Kalėdų seneliu persirengęs žmogus, o tada... Policija atsiduria akligatvyje. Nei pinigai, nei ryšiai nepadeda, vaikas dingęs ir niekas nesupranta, kaip tai įmanoma. Mėnesiai bėga, Merinos santuoka braška, nes vaiko praradimas tikrai nestiprina santykių; galiausiai paaiškėja, kad vyras jau kurį laiką yra užmezgęs romaną su gerokai jaunesne moterimi. Merina imasi veiksmų, tik kaži, ar viskas čia taip paprasta…

Perskaičius knygą supratau du dalykus. Pirma: velniškai baisu yra turėti vaikų ir jų netekti. Nusisuk akimirkai ir tavo mažą žmogeliuką gali tiesiog susemti ir pagrobti. Kaip gyventi toliau? Antra: ar dar galima išvis kuo nors šiame pasaulyje pasitikėti? Šitas romanas gana garsiai ir su daug šauktukų sako, kad NE. Draugai, šeima, pažįstami. Visi, toks jausmas, vienu ar kitu metu išduos, apleis, įskaudins. Nemanau, kad taip yra gyvenime (tiksliau, kartais tai įvyksta netyčia, nes niekas nesame tobuli) ir čia kalba manyje gyvenanti naivuolė. Bet vis tik norėčiau tikėti - mano aplinkoje esantys žmonės nori vieni kitiems gero. Nes tai, kas vyko čia, buvo žemiau bet kokio plintuso.

Neslėpsiu, truputį vietomis glumino šioji knyga. Veikėjos pasirinkimas kaltinti ne vyrą, o jo meilužę. Galiausiai nesupratau dėmesio nukreipimo į neištikimybę vietoj susikaupimo ir vaiko paieškų. Tačiau giliau kapstant, tai eilinis bandymas savaip gedėti, savaip tvarkytis su emocijomis ir skausmu. Labai lengva kritikuoti, nes pati elgčiausi kitaip, tačiau Merina vis tik pasirodė be galo kieta. Ėmėsi veiksmų, kaip tą darytų turbūt bet kuri motina. Ir tai man pasirodė labai įtaigu; su šiokiais tokiais nuklydimais nuo kurso, tačiau moteris negebėjo pasiduoti.

Sakyčiau, tai trileris apie stiprią moterį, kvailą vyrą ir labai nedėkingas aplinkybes. Ir dar, aišku, gana aiškiai parodo, kad ne visada viską pinigai išprendžia, nei jei jų ir turi gerokai daugiau, nei reikia. Greitas, įtraukiantis ir tikrai prablaškantis.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame
!
www.instagram.com/gretabrigita.lt