MEDŽIOKLIO UPĖ - Rachel Caine

Tai jau trečia, ir man ko gero labiausiai patikusi dalis apie Gveną Proktor. Toks jausmas, kad kai pirmose dalyse problemos ir bėdos persekiojo Gveną ir jos šeimą, tai trečioje dalyje moteris nusprendė pati jų pasieškoti. „Mirusiųjų ežere“ susipažįstame su istorija ir faktu, jog Gvenos vyras yra serijinis moterų žudikas. „Skerdiko upelyje“ tęsiasi persekiojimas, įtampos netrūksta, tai štai trečiojoje dalyje yra visi šie dalykai, tik papildomai Gvena su Semu leidžiasi į kelią ir patys bando išgliaudyti paslaptingo miestelio mįsles.

Šioje knygoje, gal net visoje serijoje man patinka du dalykai. Pirmas – tai Gvenos santykiai su Semu. Jie sudėtingi, persunkti skausmo, praeities klaidų, tačiau puikiai matosi, kad žmones pasiryžę dėl jų kovoti. Tokie sunkumai, nepaprastai statūs amerikietiški kalneliai, o jie abu renkasi nepasiduoti, laikosi vienas kito įsikibę. Daugelis esame įpratę lengvai pasiduoti, tad šioji porelė man atrodo tvirtesnė už daugelį fikcinių (ir net realių) porų. O tai nepaprastai įkvėpia. Antras dalykas, kuris mane žavi šioje serijoje, tai Gvenos gebėjimas kalbėtis su vaikais. Ne tik su vaikais, bet ir su žmonėmis, kuriems reikia pagalbos. Tokiose situacijoje pasitikėjimas, gebėjimas kalbėtis ir pasakyti viską, ką galvoji yra vertybė, o ne priešingai.

Pačios trilerio problemos: žmogžudystės, pagrobimai, o ir veikėjai įtikina, primena, kokiame mes keistame pasaulyje gyvename. Juk kartais tam, kad išgirstum apie dingusius žmones jau nebereikia skaityti romanų – pakanka išeiti pasivaikščioti paupiu, o ten juk grupės žmonių ieško dingusių jaunuolių.

Tai greitas, pagaulus ir labai įtraukiantis trileris. Ir taip, tai trileris, nes čia ir šaudo, ir gaudo, ir įtampos su kaupu. Įtarinėjau visus, tačiau, neslėpsiu, kulminacija ir atomazga nustebino, net jei kai kuriuos dalykus nujaučiau. Stipriai sukaltas, mane įtikino, baugino, o vietomis pati Gvena įkvėpė kur kas labiau, nei įprastai įkvėpia trilerių veikėjai.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame
!
www.instagram.com/gretabrigita.lt

https://www.knygos.lt/lt/knygos/medzioklio-upe/