HEARTSTOPPER. 1 - 4 knygos - Alice Oseman

Tai, kas yra sensacija pasaulyje ne visada man tinka ir patinka. Tačiau tai, kas yra nauja, kitaip – man visad įdomu tai išbandyti. Tačiau net nesuabejojau, kai pamačiau, kad mylima leidykla į pasaulį paleidžia pirmąja „Heartstopper“ dalį. Jei kas nežinote – tai komikso formatu pateikta istorija, pasakojanti apie paauglių gyvenimą ir meilę. Draugystę.

Du vaikinai – Čarlis ir Nikas – lanko tą pačią mokyklą, tačiau tik atsitiktinumo arba Niko drąsos dėka galiausiai ima bendrauti. Vaikinus suveda sportas, bendri pomėgiai, tad jie ima vis dažniau susitikti. Iš nuostabių iliustracijų galima pamatyti, kad vaikinai vienas kitam neabejingi. O ir patys ima pamažu tai suprasti. Visose dalyse pamažu rutuliojasi jų santykiai, su tuo iškyla problemos, o vaikinai imasi jų spręsti. Ne visada viskas buvo brandu ar protinga, bet taip juk ir mokomės. 

Paauglystėje žiūrėjau serialą, ir pamenu, kaip bėgdavome po pamokų namo, kad tik spėti. Kalbu apie Degrasį – manau dauguma mano kartos žmonių prisimins mokyklą, jos intrigas, mokinių problemas ir nuotykius. Kodėl kalbu apie serialą? Dabar, po daug metų matau ir pamenu, koks edukuojantis jis iš tiesų buvo, kaip puikiai sudėliotas siužetas ir dar veiksmingiau paslėpti visi moralai. Tuo metu, kai žiūrėjau, tokių minčių net nekilo – rūpėjo veikėjų gerovė ir kad viskas, kas sunkiai dėliojos, galiausiai išsispręstų. Taigi „Heartstopper“ - panaši situacija, tik čia moralai ir pamokymai daug ryškiau išreikšti. Arba jei būčiau paauglė, gal taip nesakyčiau, nes dabar (gal) turiu daugiau gyvenimiškos patirties.
Šias knygas turi skaityti visi. Vaikai, paaugliai, jų tėvai. Ypač jų tėvai. O galiausiai tie, kurie bando kažką dėlioti į stalčiukus, vieniems mylėti leidžia daugiau, kitiems mažiau. Tiems, kurie apsimeta, kad turi teisę kažką smerkti, kritikuoti, reguliuoti. Nes neturi. Šios knygos tiesiog parodo kokia ta meilė ir gražios simpatijos gali būti. Parodo, kaip jaučia ir jaučiasi įsimylėję žmonės, kai nei lytis, nei aplinka įtakos neturi.

Skaitydama labai norėjau, kad Čarlis su Niku būtų laimingi. Kad jiems pasisektų nugalėti vidinius demonus, ir kad jie tiesiog… būtų. Gražūs, jaukūs skaitiniai. Pasidarę kavos puodelį prisėdate ir perskaitote. O tada šypsotės, daug ir plačiai, nes meilė turi kelti ir kelia tik pačias gražiausias emocijas.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame
!
www.instagram.com/gretabrigita.lt