ŽIURKIŲ KARALIUS - Pascal Engman

Viena po kitos randamos nužudytos moterys, o įtarimai ima kristi ant jų vyrų, kurie jau yra spėję pasižymėti teisėsaugos akiratyje. Juk akivaizdu, kad kažkada jau smurtavęs vyras, tikėtina, keršys savo buvusiai merginai… į tyrimo labirintus įžengusi detektyvė juda vedama nuojautos, o toji jai kužda, kad kažkas čia negerai, kitaip, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Kruvinas, žiaurus ir painus detektyvas. Veikėjų gausa blaško, glumina ir kartais trukdo įsijausti, tačiau knyga kitokia. Dag siužetinių linijų, įdomių veikėjų ir kur dar atomazga, verta gero ir veiksmo kupino penktadienio filmo. Skaitydama tikrai vis pagalvojau, kad būtų geras filmas, nes įtrauktų ir nepaleistų iki pat paskutinio puslapio.

Visada daug įdomiau skaityti knygas, ypač detektyvus, kuriuose paliečiamos kokios nors socialinės problemos. O čia veikėjai… labai baisu, tiesiog siaubingi tie veikėjai, kurie žudo ir kankina… vien todėl, kad nesusitvarkai su savi vidiniais demonais, nereiškia, kad kiti dėl to kalti. Pykau skaitydama, kai jau viskas ėmė aiškėti (nors ne visai taip buvo, buvau skaičiusi vieną apžvalgą, kurioje buvo kone išduota knygos ir nusikaltimų esmė, tai ačiū). Jei iš tiesų yra tokių žmonių (o iš kriminalų skilčių portaluose galime suvokti, kad yra) tai man jų nuoširdžiai gaila.

Patiko man šis detektyvas daug labiau, nei iš jo tikėjausi, ir pabaigoje visas veiksmas ir saliutai netrukdė, nes toks jausmas, kad čia net ir negalėjo viskas labai ramiai pasibaigti. Daugiau plėstis ir pasakoti nenoriu, nes išduosiu esmę ir prasmę. Tačiau jei norisi daug kraujo ir žiaurumų – knyga puikiai tiks.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame
!
www.instagram.com/gretabrigita.lt