KELIONĖ - Beth O'Leary

Šios autorės stilius jau pažįstamas. Rašytoja sukuria lengvą, labai lengvai skaitomą, pagaulią istoriją ir kažkuriame etape įpina sudėtingą ir painią problemą. Būtent taip ir nutiko šiame romane. Beje, problemų čia buvo daugiau nei viena, o kai kurios iš jų vertė visą laiką krizenti skaitant.

Adė su sese ir vienu keistu pakeleiviu važiuoja į draugų vestuves kone per visą Jungtinės Karalystės salą. Vos išvykus, merginoms į mašiną atsitrenkia senų pažįstamų automobilis. Tik kad ne visai tiesiog seni pažįstami – vienas iš jų – Adės buvęs vaikinas Dilanas. Kartu su juo vyksta geriausias draugas Markas. Situacija ne iš maloniųjų, į vestuves vėluoti nesinori niekam, tačiau vaikinų mašina nebepatikima. Nelabai gerai nusiteikę visi galiausiai nutaria vykti kartu Adės automobiliu. Uch, kokia kelionė jų laukia, galima tik įsivaizduoti.

Man knyga buvo tikras desertas. Greita, dinamiška, juokinga. O ir ta nepavydėtina situacija, kurioje atsidūrė penketukas nepasirodė tokia jau tragiška. O gal čia tik aš linkusi į tokias situacijas žvelgti lyg į nuotykį? Ne ką mažiau buvo įdomu skaityti apie praeitį ir Adės bei Dilano santykių evoliuciją. Man jų draugystė pasirodė labai nuoširdi, aistringa. Ir nors toje viloje viskas galėjo būti itin romantiška, autorė ir vėl neleido atsipalaiduoti ir jaunimui ramiai sau būti – į atostogų namą atvyksta Dilano dėdė ir truputį apkartina visą romantiką ir saldumą. Bet dėl to skaityti tik įdomiau. Atsiranda įtampa, laukimas, erzinimas… tokia visą dieną besitęsianti preliudija.

Knyga tikrai smagi, juokinga ir joje netrūksta nurautų veikėjų. Tačiau romane slypi ir nemaža problema, kurios nei veikėjai, nei skaitytojas iš pat pradžių nenumato. Nes mes kažkodėl esame linkę padėti draugams, geriems, laiko patikrintiems draugams, kai tos pagalbos prireikia. Bet dažnai nesuvokiame, kad gal ta pagalba peržengia draugystės ribą, kai vietoje tiesiog buvimo draugu, esi manipuliuojamas. Ir kaip ir iš bet kokių sudėtingų labirintų, taip ir iš toksiškų santykių sveikam išbristi nebus lengva. Ir dar tikėtina, kad bus aukų.

Toks šiame romane buvo Markas – geriausias Dilano draugas, dėl kurio drebėjo pamatai, byrėjo santykiai ir žmonių pasitikėjimas vieni kitais. ⠀

Graži, jauki, romantiška knyga. Smagus britiškas humoras, aktualios problemos ir nepamirštami veikėjai bei žiauriai juokingi kai kurie tarp jų įvykę dialogai. Mėgstu šią autorę ir su malonumu skaitysiu ir kitas jos knygas. Poilsis, malonumas ir atostogos – toks šių knygų tikslas, ir aš skaitydama gaunu būtent tai, ką ji ir siūlo.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!
www.instagram.com/gretabrigita.lt

https://vaga.lt/kelione-1919183296