PABLEVYZGOJIMAS APIE MOTYVACIJĄ

Aš tiek daug visko noriu. Aš turiu tiek daug ambicijų, svajonių ir norų, kad kartais net pati nusigąstu. Ar visada pavyksta viską padaryti, kad pasiekčiau tikslus? Oj ne, gi labai žmogiška ir natūralu yra tuo metu, kai jau pradėtum rašyti / piešti / redaguoti imi ir įsijungi naują serialo sezoną. Arba nutari, kad dabar pats tinkamiausias metas susitvarkyti spintą, perrinkti kosmetiką, išsiplauti šaldytuvą. You name it. Ir tada eini, rūšiuoji, plauni, perrinkinėji ir mintyse vis sukasi tie norai, nes darant mechaninius darbus itin gerai į galvą kalasi tos erzinančios, mazochistinės mintys.

Šiandien su drauge važiavome ir kalbėjomės, sakė, matė, kad skaičiau „Didi Magija“. Ir kad nustebo, jog ją skaičiau. Liaudie, patikėkit, aš pati save nustebinau. Bet gal vis tik tie norai ir yra tokie dideli, kad aš nežinau iš kurios pusės prie jų prieiti? Kaip ir nuo ko pradėti? Gal man ir reikėjo kažkokio faino žmogaus patikinimo, kad viskas yra visai įmanoma, reikia tik žengti žingsnį. Čiupti tą įkvėpimą už ko nors, laikyti stipriai ir nepaleisti?

Stebinu save. Tik visiškai nesistebiu, kad tie norai su kiekviena diena digimonizuojasi, susiguli, vaizdas aiškėja. Dar su kuo nors pasikalbu, pasidalinu idėjomis (tam labai tinka veiklūs, kūrybingi draugai) ir tada išgirstu pastebėjimų, minčių, kurios padeda į viską pažvelgti iš dar kitos pusės. Ačiū dievams ar mūzoms už tuos žmones mano gyvenime ir už tuos pokalbius.

Tad labai stengsiuosi mažiau kreipti dėmesį į neišrūšiuotus rūbus, pasenusią kosmetiką (cha, vis tiek vasarą beveik nesidažau) ir imsiuosi daryti, o ne tik svajoti. Nes po perkūnais, niekas už mane nieko nepadarys.

Šiai dienai norėčiau išmokti mažiau sukti galvą dar ir dėl to, ką kiti pasakys. Mažiau jaudintis dėl kitų nuomonės ir imtis veiksmų. Todėl į rankas pateko ir Glennon Doyle knyga „Nesutramdyta“. Jau net nesikartosiu, kokio didumo ir stiprumo šoką patiriu kaskart įsijungus naują skyrių (audioknygos klausausi, 2x nauja patirtis). Bet tos patirtys geros. Ir tikiuosi, kad padės man bent truputį lengviau susigaudyti savo noruose – darbai ar malonumai? O gal abu, tik balansuotai?

Susitikime instagrame!
www.instagram.com/gretabrigita.lt