KAI BUVAU TAVIMI - Minka Kent

Nepatikimi veikėjai yra įdomūs, keliantys klausimų ir priverčiantys sukti galvą. Brijana Dagrėj – tikrai viena iš tokių. Po žiauraus užpuolimo jauna moteris neišeina iš namų, lindi juose, yra įbauginta ir nežino kaip pradėti gyventi iš naujo. Jos riteriu ant balto žirgo tampa Nijalas – nuomininkas, atsiradęs jos gyvenime ir namuose jau po traumos. Jis per daug nelenda į jos erdvę, tačiau vis tiek kartas nuo karto pagelbsti ir praskaidrina jos labai niūrias dienas. Tačiau pamažu imasi skleistis detalės, o moteriai ima atrodyti, kad kažkas negerai – įtarimus tik patvirtina vis mieste sutinkama antrininkė. Kas ji? Kažkas iš praeities, ar provokacija? O gal Brijana viską išsigalvoja?

Tai lengvas, greitas, vienas iš tų, kuriuos įveiki tiesiog nepastebimai:  veikėjai siutina ir rūpi vienu metu; veiksmas veja veiksmą, tad turi suktis ir spėti viską sekti. O kur dar lūžis siužete viduryje knygos, kai, rodos, sumaišomos net ir tos kortos, kurios neturėtų būti maišomos. Bet romane esantys motyvai viską atperka. Blogųjų veikėjų elgesys ir motyvacija tiesiog įkvepianti, tik, aišku, ne gerąja prasme. Nes kaip toli gali nueiti žmogus, kad gautų tai, ko užsimano? Spėju, labai toli.

Čia radau be galo daug manipuliacijos, melo, neapykantos. Įdomu tai, kad tos emocijos ir veiksmai nebuvo vienpusiai, vos tik ėmė aiškėti realybė. Visada įdomu stebėti žmones, kurie ima už save kovoti – ne išimtis buvo ir šis romanas. Ir Brijanos buvo daug kartų gaila, vėtyta ir mėtyta gyvenime, bet ir vėl patenka į pinkles, iš kurių nėra taip lengva išsikapstyti. Ypač, kai nežinai nei kas esi, nei kuo buvai, nei ar išvis kuo nors gali pasitikėti.

Nenumanau, kaip ilgai atsiminsiu siužetą ir jo vingius, tačiau ambicijos ir troškimai šiame romane man paliko įspūdį. Veikėjai pasiryžę bet kam, kad gautų tai, ko nori, o apie tokius skaityti tiesiog negali būti neįdomu.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!