MIELOJI ROUZĖ GOLD - Stephanie Wrobel

Visada labiau mėgavausi trileriais, kuriuose daugiau įtampos, nei kraujo. Ir šioji istorija toli gražu ne išimtis. Ypač dėl to, jog panašių istorijų esame girdėję ir realybėje. Tokios motinos jau drebino sveiko proto žmonių protus ir širdis, sprogdino antraštes ir vertė visus krūpčioti.

Rouzė Gold – jauna moteris, į kurios gyvenimą grįžta motina. Tačiau motina – tikras velnio įsikūnijimas. Ji Rouzę augino kaip neįgalią, tampė ligų labirintais, pažindino su vis naujais gydytojais, naujomis ligomis, o Rouzės savijauta nuo to tik blogėjo. Po daugelio metų kančių Rouzė išsiaiškino tiesą ir teisme papasakojusi tiesą įkišo motiną į kalėjimą. Vis tik, mamai išėjus į laisvę moterys bando atkurti labai trapų ryšį: Rouzė motiną priima po savo stogu, ji padeda jai rūpintis Rouzės sūnėliu, ir kai kurie dalykai ima atrodyti neįtikėtini, nes kaip? Kaip?

Mane šis romanas nustebino, nes kad ir kiek kartų buvo girdėtas ir matytas siužetas, knyga vis tiek sugebėjo nustebinti ir palikti labai gerą įspūdį. Prieš tai neskaičiau nieko panašaus (išskyrus „Vaikas be vardo“, bet ten jau kita istorija ir kitos problemos…) ir negaliu žiūrėti tokių filmų, tad nesu mačiusi ir daug žiūrovų išgirtų filmų. Tiesiog negaliu žiūrėti kaip fiziškai yra kankinami žmonės, o ypač vaikai. O ši knyga būtent apie tai, tik nujaučiau, kad detalių autorė neminės, arba pasakos tiek, kas manęs neatbaidys. Neklydau. Vis tik, tokia knyga nei protui, nei širdžiai nepalieka nieko nei gero, nei pozityvaus. Tai romanas apie kankinimus, manipuliacijas, tikrąsias aukas ir tuos, kurie išgyvena aukos sindromą, apie visuomenės aklumą ir gydytojų nekompetentingumą. Daug visko šioje knygoje, o smagiausia, kad įtampa laikėsi iki pat pabaigos.

Knygos viršelis nuostabus, tad glumino skaitant, kaip po juo, tokiu švelniu ir žaviu gali slėptis tragiška, baisi istorija. Galbūt tas apvalkalas šiek tiek atspindėjo ir knygos esmę: tobula, sergančiu vaiku bersirūpinanti moteris. Juk įspūdis apie veikėjų elgesį geras, kelia liūdesį, bet ne neigiamas emocijas. O realybė tokia: sveikam vaikui prijungiamas maitinimo vamzdelis, daromos biopsijos ir kiti nereikalingi tyrimai.

Šiurpinantis pasakojimas. Įdomūs siužeto vingiai. Ir labai nudžiuginusi pabaiga.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!
www.instagram.com/gretabrigita.lt