99 PROCENTAI MANO - Sally Thorne

Kai bloga nuotaika, ar kai sunkesnė savaitė, dažnai mėgdavau vis įsijungti kokią romantinę komediją. Rasdavau jose nemažai paguodos, o ir dažnai būna progų pabliauti visiems pabaigoje susitaikius ir pasibučiavus. Tačiau kad jau paskutiniu metu dažniau skaitau, nei žiūriu filmus, tai ir tokiam norui užėjus, čiumpu romantinę komediją popieriniu formatu. Pabėgimas nuo kasdienybės problemų – garantuotas. O tada neri į veikėjų bėdų sūkurį. Bet kai ne tavo problemos, gali sau leisti juos kritikuoti, peikti, kartu džiaugtis ir linkėti laimingos pabaigos. Nes tokia yra romantinių istorijų prasmė. Pailsinti galvą ir pasisemti gerų emocijų.

Darsė Baret – vietoje nenustygstanti keliautoja, kuri eina per pasaulį kaip tankas, ilgiau užsibūti vienoje vietoje net nemoka, o gal net ir nesistengia. Po močiutės mirties palikimu jai ir jos dvyniui broliui yra paliekamas ne pačios geriausios būklės namas, kurį jie nusprendžia renovuoti ir vėliau parduoti. Darsė kimba į darbus, o namo renovacijos imasi jos senų laikų simpatija, vaikystės draugas Tomas Valeska. Nenustebinsiu pasakydama, kad tarp Darsės ir Tomo iškart žiebiasi kibirkštys ir jie abu imasi vienas kitą nurenginėti žvilgsniu.

Bėgu viskam už akių, bet pasakysiu, kad kitas autorės romanas „Nekenčiu tavęs“ man patiko labiau. Ten ir veikėjai įdomesni, ir apie leidybos pasaulį buvo šiek tiek aktualiau skaityti, nei apie statybų aikštelę. Tačiau viską gelbėjo tai, kokia Darsė pasirodė artima man. Keliautoja. Nebijanti iššukių. Galinti per parą apversti savo gyvenimą aukštyn kojomis moteris. Apie tokias įdomu skaityti visada.

Vis tik ši knyga ir vargino – tas nuolatinis „stumk – trauk“ reikalas vietomis atsibodo. Nežinau ar reikėjo ištisų mėnesių veiksmo tempimo. Bet kita vertus, ir gyvenime taip būna: baisu sugriauti draugystes, gal nepasitiki savimi. Būna skirtingų situacijų ir daugelis iš mūsų tai atpažinsime šiame romane.

Man patiko, lengvas, žaismingas pasakojimas, ir geriečių būta, ir nelabai geranoriškų veikėjų, bet kaip ir romantinėms komedijoms pridera, visi taškai ant i sudėti buvo.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!