BANKININKO ŽMONA - Christina Alger

Vis tik mane gerokai labiau veža trileriai, kuriuose ne kraujais taškomasi, o kur užkabinamos aktualios ir svarbios temos. Arba kai paliečiama politika ir visi su ja susiję niuansai. Esu peržiūrėjus ko gero daugelį su valdymu susijusių serialų, nepraeinu pro šalį pamačius ir knygas apie politiką ar jos atstovus. Su dideliu susidomėjimu skaičiau Jastramskio knygą apie prezidentus, ir dar pasikartosiu, kad ją rekomenduoju visiems. O ypač tiems, kurie sunkiai pagauna, kodėl Prezidentas nepaleidžia Seimo ar atvirkščiai. Ir ačiū dievams ar Konstitucijos kūrėjams, nes gyventume diktatūroje. Nuklydau į lankas, bet šioje knygoje politikos netrūko. Galios žaidimai čia vyko kiekviename skyriuje ir pastraipoje, o pinigai viską tik aktyvavo, sutepė ir įgalino.

Romane visą veiksmą iš vietos išjudina dvi moterys – Anabela, bankininko Matjus žmona ir žurnalistė Marina. Visi vienaip ar kitaip šiame romane susiję, apie vieni kitus žino. O štai Matjaus lėktuvas dingsta iš radarų ir vyras, nors ir kūnas nerandamas, yra palaidojamas. Tačiau jo žmona – ne iš kelmo spirta ir ima aiškintis, nes galai nesueina, ji įbauginta; o ir aplinkybės sako, kad kažkas čia ne taip.

Pradžioje knyga pasirodė labai paini. Pasimečiau tarp veikėjų, visų žmonų ir jų vyrų. Pasipaišiau schemą ant lapelio ir reikalai pajudėjo. Pinigų plovimas, politika, slaptos Šveicarijoje esančios sąskaitos, dingę turtuoliai, smalsūs žurnalistai. Visas komplektas paslapčių, įvilktų į labai purviną rūbą. Gyvenimas amžiname pavojuje, nuolatinė rizika ne tik dėl pinigų, bet ir artimųjų sveikatos ar net gyvybės – tiek gali kainuoti paslaptys. Ir šis romanas tai tik įrodo.

Bendras įspūdis apie knygą geras. Mažiau painumo, būtų visai neblogai. Ne tokios naivios veikėjos irgi būtų praturtinusios siužetą, bet negali žmogus visko vienu metu norėti. Džiaugiuosi trileriuose aptikdama svarbias, aktualias temas. O čia ir Putinas paminimas, ir apie sankcijas gana išsamiai paaiškinama, ir apie pinigų plovimą. Akimirkai net nusigandau, nes knyga pasirodė gerokai anksčiau, nei prasidėjo karas. Man patiko, daug sužinojau, o ir pasinervinti spėjau, nes įtampos mažai nepasirodė romano pabaigoje. Tikrai galiu rekomenduoti tiems, kam patinka į romanus įpintos politikos realijos.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!
www.instagram.com/gretabrigita.lt