EVĖ DREIK VISKĄ PRADEDA IŠ NAUJO - Linda Holmes

Ši knyga man tokia… tarsi saulės spindulėlis. Ne per daug įkyrus, neakina, nekaitina, bet smagu, kai toks galiausiai išlenda iš už tamsių ir pilkų debesų. Net ir imdama romaną į rankas kažko panašaus tikėjausi - kad bus lengva, jauku, gera skaityti. Buvau tikra, užkabins ir kokias nors problemas, nes be jų siužetas būtų beprasmis - neklydau, radau ir svarbių žinučių, kurias tas šviesos pliūpsnis įnešė.

Evei Dreik trisdešimt ir ji nori palikti savo vyrą. Moteris susikrauna daiktus, sėdasi į automobilį ir važiuoja, bėga, tačiau tuo metu, jai bėgant, vyras patenka į nelaimingą atsitikimą ir miršta. Evei sunkiai sekasi gyventi su kaltės jausmo ir palengvėjimo mišiniu, o į jos gyvenimą įžengia jaunas ir žavus sportininkas, beisbolo žvaigždė Denis Teinas, kuris apsigyvena su ja, nes moteriai reikia pinigų, o jam reikia vietos, kurioje galėtų slėptis nuo žurnalistų ir buvusio gyvenimo. Denis su Eve susitaria - jis neklausinėja apie jos mirusį vyrą, o ji nelenda į jo sugriuvusios karjeros reikalus.

Tai tikras atostogų romanas, kai vos pradėjus skaityti iškart numanai, kas bus vėliau. Kai aišku, kad čia laukia laiminga pabaiga, daug gražių emocijų, nes iš viršelio matai, kad veikėjams pavyks susikūkuoti. Ir tai visiškai netrukdo, nes knyga tiesiog smagi. Ją skaityti yra malonu, įdomu, veikėjai tampa artimi, džiugina jų šiltas bendravimas ir atidumas vienas kitam. Skaitai ir tarsi lėtai lėtai, kaip tuose klipukuose, kur pagreitintai ir labai priartintai rodoma kaip skleidžiasi gėlė, gauni galimybę stebėti besilipdančius jų santykius. Ir man tai tiko ir patiko. Mane žavi žmonės, kurie neskuba, neneria į santykius aklai ir staigiai. Pradžioje imasi gerai pažinti vienas kitą, o tik po to bando žengti žingsnį ar du toliau. Gal kad pati taip nemoku? ⠀

Na ir tie rimtieji dalykai - psichologinis smurtas, kurį daug kas nurašo ir pavadina nesutampančiais charakteriais, “nes toks jis jau yra”, “mažiau reikia kreipti dėmesio” ir visaip kitaip. Ir tik dabar žmonės vis garsiau kalba, kad negerai yra gyventi priespaudoje, baimėje.

Nenormalu yra svarstyti, ar koks nors tavo poelgis nekainuos dar vieno staigaus ir neprognozuojamo tavo partnerio sprogimo. Niekas neturi taip gyventi, ir Evė rinkosi laisvę, tačiau aplinkybės ją įsuko į dar kitokius sūkurius. O dėl to buvo tik įdomiau skaityti.

Romanas gražus, šviesus, tinkamas atostogoms arba jaukiems vakarams, apsikabinus arbatos puodelį. Ne Bridžitos Džouns dienoraštis, bet čia tikrai bus iš ko pakrizenti ir galėsite pasikelti nuotaiką keliaujant kartu su veikėjais.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!