SUSTINGĘ GYVENIMAI - Maria Hummel⠀

Dar vienas trileris, kurio laukiau ir nudžiugau, kai jis galiausiai pasirodė. Šioje knygoje apjungiami keli dalykai, kurie man patinka - įdomus nusikaltimas, meno pasaulis ir daug diskusijų bei minčių keliančios temos.

Kimė Lord - ekscentriška menininkė, nutapiusi jau ne vieną seriją neįprastų paveikslų, o šįkart atidaroma paroda turi ir šokiruoti. Moteris tapė pusiau save, pusiau nužudytas moteris, tapusias tragiškų aplinkybių arba tiesiog siaubingų monstrų aukomis. Tačiau parodos atidarymas visus nustebina dar kitaip - įvykio ir šventės kaltininkė nepasirodo. Viena iš muziejaus darbuotojų imasi aiškintis kaip čia kas, nes panašu, kad menininkė dingo kaip į vandenį.

Pradėsiu nuo to, kas man labai patiko ir pasirodė įdomu: menas. Paveikslų idėjų vystymas. Atrodytų siaubinga tema tapybai, tačiau menas ir neturi visada būti tiesiog gražus. Man tiko tai, jog šiek tiek paklibino moterų saugumo klausimus, kad buvo kalbama apie smurtinius nusikaltimus. Ir gana atvirai.

Kitas įdomus dalykas pasirodė tai, kas vyksta už uždarų muziejų ir aukcionų durų, kai vyksta derybos. Kiek ten daug povandeninių srovių. Ir ne visos jos plukdo gera kryptimi.

Trilerius aš greit graužiu, tikėdamasi bombos pabaigoje, ar gero nusikaltimo motyvo. Aš noriu būti nustebinta ar šokiruota, nes jei norėčiau tiesiog istorijos, atsiversčiau kriminalų skiltį delfiuose. Tai šiuo atveju iki vidurio knygos buvo labai įdomu. Greitai skaitėsi, norėjau sužinoti kas bus ir likau truputį nuvilta - potencialiai puikią istoriją sugadino n kartų girdėta ir matyta pabaiga su dar daugiau kartų rašytojų panaudotu motyvu. O labai labai gaila, nes meno dalis, mano akimis, liko neišnaudota iki galo.

Leidyklos dovana.