MALIBU ANT BANGOS - Taylor Jenkins Reid

Kai kalbam apie gerą popsinę literatūrą - Taylor Jenkins Reid ateina į žaidimų aikštelę ir neužleidžia vietos jokiam kitam autoriui. Ši rašytoja knygose apie Holivudą viską taip sudėlioja, kad galiausiai įsimyli net ir tuos veikėjus, kurių iš pradžių nekentei. Pajauti simpatijas tiems, kurie, supranti, nėra dori, tačiau jų išskirtinumas ir charizma nurungia sveiką protą ir ištrina visas abejones, susijusias su morale. Taip nutiko ir šiame romane, nors neslėpsiu, jis nebuvo vienas iš tų, kad garsiai skalambyčiau, jog pats geriausias ar mėgstamiausias. Kažko šiek tiek trūko, kažko buvo kiek per daug. Kaip visada. Tačiau pramogai, poilsiui ir pabėgimui - puikus pasirinkimas.

Devintojo dešimtmečio vasara. Malibu karštis. O garsus modelis ir gerai aukštuomenėje žinoma moteris, vardu Nina Rivas rengia tradicinį metų vakarėlį. Jos broliai ir seserys dalyvaus jame kartu su įvairiomis to meto žvaigždėmis ar paprastais mirtingaisiais, norinčiais atsidurti šios šeimos draugijoje. Tačiau naktis nusimato karšta, ir nekalbu apie klimatą. Į paviršių netruks iškilti šeimos paslaptys, dramos, o vakarėlis pasieks tokį tašką, kai taps sunkiai bevaldomas. 
Romane pasakojama ne tik apie Ninos ir jos sesers bei brolių nuotykius, bet ir apie jų šeimą, jų tėvus: kaip jie susipažino, kaip kūrė santykius ir statė pamatus viskam, ką vėliau turėjo vaikai. Ir šioji linija man asmeniškai buvo gerokai įdomesnė nei šie laikai ir vakarėlis, kuris buvo pernelyg chaotiškas ir beprotiškas mano skoniui. Kai buvo kalbama apie senesnius laikus ir Rivų šeimyną, ten atsirado daug rimtesnių ir įdomesnių temų, kurios yra aktualios ir šiandien. Problemos, tokios kaip neištikimybė, priklausomybės ir medios įtaka žmonių likimams juk tokios pat aktualios ir šiandien, kad ir kaip tai būtų liūdna.
Norėjau, labai norėjau, kad moterys būtų mažiau naivios, kad labiau klausytų sveiko proto nei tik širdies. Norėjau, kad nusiimtų rožinius akinius ir imtų įžvelgti realybę, kai penkis kartus išdavęs vyras tikrai išduos ir šeštą. Tikėjausi, kad suvoks, jog jei žmogus tau nuolat daužo širdį, vargu ar tu jam taip jau stipriai rūpi.
Daug dramos čia. Ir kažkaip pamečiau pagrindinę mintį, idėją, arba iki jos neprisikasiau. Kol kas patiko visos šios autorės skaitytos knygos, tačiau man pasirodė, kad šios nešta žinutė buvo pati silpniausia ir blankiausiai išreikšta. 


Susitikime instagrame!
www.instagram.com/gretabrigita.lt