KAI KIEKVIENAS KĄSNIS GALI BŪTI PASKUTINIS

Įsivaizduokite, gyvenate karo metu, viskas baugina, neturite ko valgyti, ir staiga jus pasamdo Adolfas Hitleris. Pasamdo tam, kad ragautumėte jo maistą.

Perskaičiusi knygą „Ragautojos“ ėmiau domėtis, skaitinėti, ir stebėtis, kad tokia istorija neiškilo į paviršių iki pat 2013 metų.

Vienintelė karą išgyvenusi Hitlerio maisto ragautoja Margaret Wölk prakalbo tik po kelių dešimčių metų ir papasakojo, jog ji buvo viena iš 15 moterų, kurios turėjo ragauti maistą, prieš jį patiekiant Adolfui Hitleriui.

Kodėl tai buvo daroma? Nes diktatorius bijojo būti nunuodytas. Kiek yra žinoma, nei viena ragautoja per pustrečių metų „karjerą“ taip ir nebuvo apnuodyta.

Visos moterys kasdien būdavo atvežamos į vietą, įkurtą prie pat Vilko guolio, kur SS joms pateikdavo įvairius patiekalus, o maistas, pasak Margot, buvo itin skanus, kokybiškas, tačiau vegetariškas, nes arba tai buvo piaras, arba gandai - Hitleriui buvo gaila gyvūnų, tad jis mėsos nevalgė. 

Paragavusios patiekalų moterys turėdavo išsėdėti valandą laiko ir laukti galimo nuodų poveikio. Įsivaizduokite, valgote, tačiau negalite mėgautis, nes kiekvienas patiekalas gali būti paskutinis...

Ar yra tekę girdėti apie šiuos dalykus?

Susitikime instagrame!