GĖLIŲ KALBA

Gėlių kalba yra gana universali. Ji buvo naudojama visais laikais, apie tai galime skaityti kūriniuose, pamatyti ir gal net suprasti jų reikšmes paveiksluose. Spalvos, kvapai ir formos gali reikšti skirtingus dalykus viename ar kitame kontekste.

Perskaičiusi knygą „Visos Alisos Hart gėlės“ buvau tikra, jog labai norėsiu pasidomėti plačiau ir pasiskaityti apie gėlės ir jų reikšmių istoriją.

Gėlių kalbą iš Otomanų Turkijos į Europą atvežė Mary W. Montagu 1717 metais. Prireikė šimtmečio, jog gėlių kalba išpopuliarėtų Prancūzijoje.

Būtent 19 amžiuje buvo išleista šimtai knygų apie gėlių reikšmes, gėlių žodynai, enciklopedijos, literatūra apie floriografiją.

Įdomu tai, kad nors šios knygos įkvėpė ir daugelį kūrėjų, gėlių reikšmės knygose galėjo kardinaliai skirtis, priklausomai nuo to, kas jas rašė. Visuotinai priimtos reikšmės išliko vienodos tik populiariausioms gėlėms.⠀

Kalbama, jog karalienė Viktorija būtent gėlėmis slaptai bendraudavo su savo meilužiais. ⠀

Netgi Šekspyras savo sonetuose ir pjesėse žodį „gėlė“ yra panaudojęs daugiau nei 100 kartų.
Noriu pasidalinti ir keliomis knygomis, kuriose gėlės užima labai svarbią vietą:

Gėlių kraujas⠀
Paslaptingas sodas⠀
Tulpių karštinė⠀
Gėlių kalba⠀
Gėlės Aldžernonui⠀
Visos Alisos Hart gėlės⠀
Orchidėjų namai⠀
Rožių sodas⠀

O kaip jūs, ar tikite, kad gėlės neša žinutę ar turi reikšmę? Ar kad jomis galima pasakyti daugiau, nei iš pradžių gali pasirodyti?

Kai kurios minėtos knygos - leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!