NEMIEGANTYS MANHATANE - Sarah Morgan

Labai jau ilgai aš ją kankinau. Gal netinkamu laiku į rankas ėmiau? Gal mintys kitur lakstė, tad nebuvo lengva susikaupti? Aišku, visada yra lengva suversti kaltę knygai, tačiau kuo aš galiu būti garantuota, jog skaitydama ją keliomis savaitėmis vėliau nebūčiau gerokai labiau mėgavusis. O dabar... Tikėjausi daug Niujorko, o jo buvo mažai. Gerokai mažiau, nei toks miestas nusipelnė.

Istorija pasakoja apie tris drauges, kurios visos netenka darbo ir turi kažkaip kapstytis iš padėties. Pagrindinė istorijos veikėja Peidžė ima vadžias į rankas, tačiau sulaukia palaikymo iš visų pusių ir viskas pradeda pamažu dėliotis. Pradžia sunki, tačiau merginos nenusiteikusios lengvai pasiduoti. O kur dar Džeikas - sena simpatija, neleidžiantis moteriai susikaupti!
Visų pirma, man kartais tikrai patinka tokios lengvos ir nuspėjamos knygos, bet ši buvo gana lėkšta. Tikėjausi vieno, gavau kitą. Bet galiu pasidžiaugti, kad visos knygos metu žavėjausi moterų draugyste ir tuo, kaip jos viena kitą palaikė. Neveltui visi tiek daug apie tai kalba, na kad negalime viena kitai pagalių į ratus kaišioti, nereikia prisigalvoti nebūtų dalykų. Jei pats kunkuliuoji blogyje, negali stebėtis, kad aplink tik blogį ir matai. Patiko man šis knygos aspektas. Draugės nuo pradžios iki pabaigos, per vargus, per kančias, bet laikėsi kartu. Norėtųsi tokių variantų matyti daugiau ir gyvenime.

Lengvas romanas, visiškai holivudinis, nuspėjama iki negaliu, jau antrame skyriuje bus aišku kaip viskas baigsis ir tas veikėjų naivumas kartais net glumino ir norėjo trinktelti, kad na ar tikrai nematai? Ar tikrai nėra viskas akivaizdu?

Poilsiui pats tas. Atostogoms pliažiuke, kai jokia intelektualesnė informacija tiesiog nenori lįsti į smegenis. Ir dar pliusas, jei ne tas naivumas, tai veikėjai faini! Neerzino nei vienas, o įprastai labai lengvuose romanuose taip retai nutinka. Tai va, atkapsčiau dar vieną pliusą, nes pabaiga tai dieve dieve, jau tikrai pamišusioms romantikėms, o aš gal ne visai iš tų.

Leidyklos dovana.