KNYGOS APIE LAISVĘ IR PRIESPAUDĄ

Knygų rekomendacijas išvysite INSTAGRAMO ĮRAŠE.

Visa tai, kas vyksta šiomis dienomis man primena jau daug kartų girdėtas ir matytas filmuose, skaitytas knygose istorijas. Pasakotas tėvų, apie tai, kaip buvo. Būtasis laikas. Būdavo. Dažninis. Kartojosi kartą, antrą, o dabar viskas vyksta už poros šimtų kilometrų ir tai yra taip tikra. Žmonės tikri, tokie patys kaip ir mes, kraujas ir kūnas.

Retai kada kalbu apie politiką, ir šįkart nekalbėsiu, tačiau mano empatija man neleidžia visko tiesiog praleisti pro akis ir ausis. Aš stebiu, skaitau, domiuosi. Einu iš proto ir verkiu. Tai manęs neliečia. Juk galėčiau nusispjauti, kas, kad ten kankina? Skriaudžia? Muša? Žemina žmones. Manęs tai neliečia, nors iš tiesų liečia mus visus.

Noriu pasidalinti sąrašu knygų, kurias skaičiau. Žinau, jog tokių yra daugiau. Daug daugiau. Kas būtų, jeigu būtų? Kas įvyksta, kai vienas turi daugiau galios, nei visi kiti kartu sudėjus? O kas priverčia priespaudos nukankintus galiausiai sukilti? Tokios istorijos skatina mąstyti. Matyti plačiau. Galvoti, kas būtų, jei...

Visos šios knygos gana skirtingos. Kiekviena kalba apie skirtingus dalykus, tačiau tuo pačiu, apie tą patį - galią. Nepamatuotą, neribotą ir bepažabojamą.

Tikiuosi, sąrašas Jums bus naudingas. Jei taip, kviečiu jį išsaugoti! Ir būtinai papildykite komentaruose knygomis, kurias dar turėčiau perskaityti šia tema!

Būkite laisvi ir laimingi!

Susitikime instagrame!