BEPROTIŠKA VASARA - Tracy Brogan

Smagi ir lengva knyga. Skaičiau ir krizenau. Ir dar krizenau. Personažai tokie unikalūs, kad skaitai ir matai juos prieš akis. Ir linksmo buvo, ir nelabai, bet nenuvylė.

Knyga pasakoja apie Seidę, kuri bando pergyventi skyrybas, sunkiai tvarkosi su dviem vaikais ir jai tiesiog... Važiuoja stogas. Kad jis nenuvažiuotų iki galo, jauna moteris su vaikais susikrauna šmutkes ir išvyksta pas savo tetą Dodę. Vos tik atvykus paaiškėja, kad liūdna nebus. Čia jau vasaroja du pusbroliai, tad taip dėl taip norėtos ramybės gali tekti pakovoti. O kur dar gražuolis kaimynas, bėgiojantis paplūdimiu...

Knyga nuspėjama iki tam tikros vietos. Bent jau aš nustebau, kad tokia vieta knygoje atsirado. Ir pavertė visą gana lengvą ir smagią knygą šiek tiek rimtesne.

Kas patiko? Seidė patiko! Tokia ne verkšlenti, o veikti nusiteikusi moteris. Kaip sakoma, mažiau kalbų - daugiau darbų. Ir taip ji elgėsi beveik visos knygos metu. Bet kas erzino, nervino, tai veikėjų nesikalbėjimas. Aha, nes susipykus būtent tyla padės susitaikyti. Šitas dalykas užknisa ne tik knygose, bet ir realybėje.

Be šių smulkmenų tokį lengvą romaną norisi pagirti, nes nebuvo visiškai lėkštas. Labai daug skanių ir tikrai ne bukų juokelių radau. Lauksiu kitų dalių ir tikiuosi, jog jas išleis.

Leidyklos dovana.