KIRTIS - Belinda Bauer

Vienuolikmetį Džeką mama paliko automobilyje su sesutėmis ir negrįžo. Netrukus jaunos moters lavonas randamas pakelėje, įrodymų nėra, įtariamųjų irgi. Po kelių metų berniukas tebegyvena su sesutėmis, pats vagiliauja, plėšia namus. Vaikinuko pečius slegia nenusakoma atsakomybė, o vieną dieną viename iš namų, Džekas įsitikinęs, jog randa peilį, kuriuo buvo nužudyta jo mama.

Nesupratau šios knygos esmės. Nesupratau nei žudiko motyvo, nei to, kas buvo norėta šia istorija pasakyti. Veiksmas šokinėjo, veikėjai irgi neatrodė labai įdomūs. Iš šios knygos tikėjausi gerokai daugiau, o praėjus kelioms savaitėms jau gana sunku atsiminti detales ar siužeto posūkius, nors šiaip atmintimi nesiskundžiu.

Skaitėsi vietomis labai įdomiai, vietomis labai, net labai nuobodžiai. Gaila vaikų, patekusių į tokias gyvenimo pinkles, gaila visada, tik aš labai būčiau norėjusi, kad viskas būtų aiškiau pasibaigę, kad būtų buvęs stiprus motyvas, arba bent jau įtikinamas paaiškinimas. Tačiau, deja, tokio čia neradau ir tai pagadino visą knygos įspūdį. Jei būtų tęsinys - sutikčiau ir su tokia pabaiga, tačiau dabar viskas kažkur pakibo.

Nepaisant to, romanas parašytas tikrai labai gražiai, dialogai organiški, jei kalba nusikaltėlis, tą supranti, jei kalba policininkas, irgi aišku: smagu, kai veikėjus gali atskirti iš jų kalbos. Dialogai ne visada būna tokie, o čia autorė gerai padirbėjo, vertėja ją papildė.

Jei skaitysite, nusiteikite lėtam veiksmui, klampokam tekstui ir daugiau likusių klausimų, nei atsakymų.

Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame: