PABĖGIMAS Į GRAIKIJĄ - Karen Swan

Nuspėjama knyga, viena iš tų, kokias skaitai per atostogas. Dar prieš imdamas į rankas užmeti akį į knygos viršelį ir viskas pasidaro aišku - dar vienas lengvas, kupinas dramų ir nesusipratimų Karen romanas. Skaičiau kelias jos knygas, tai šioji tikrai nėra pati geriausia, bet skaitydama atsipalaidavau, pabėgau nuo streso ir net truputį įsimylėjau Džo.

Kloja gyvena chaotišką gyvenimą - po skyrybų su vaikinu ji susikrauna daiktus ir išvyksta į Niujorką, kur visai netrukus jos gyvenimą sujaukia nelaimė. Jos kolegę partrenkia gatvėje ir tokiu būdu Kloja gauna dalį jos klientų. Vienas iš jų - negirdėtas ir nematytas, bet velniškai patrauklus Džo Linkolnas. Ir Džo nori, kog Kloja padėtų jam kelionėje į Graikiją, kur jis yra nusiteikęs rasti kuo nuošalesnį namą ir jį įsigyti. Klojos darbas kone prilygsta atostogoms, nes moteris išvyksta į Viduržemio jūros pakrantę, kur viskas tarsi sulėtėję...

Daug dramos, nes klientai vienas už kitą turtingesni ir visi bando kažką perspjauti. Tiesiog skaitai ir jauti, kaip visi “matuojasi dydžius” ir tai, kas turi ir gali daugiau. Nepatiko man tie veikėjai, net labai. Truputį per daug primalta. Supratau autorės norą pavaizduoti veikėjus ir kontrastą tarp jų, bet man kliuvo tie, kurie buvo vaizduojami kaip itin išrankūs ir reiklūs, nes tie poreikiai kartais pasirodydavo pritempti. Kiek gyvenime yra tekę sutikti labai turtingų žmonių, tai jie įprastai būna kuklūs, ramūs, neapsikarstę logotipais ir aukso grandinėmis. Tą daryti labiau mėgsta tie, kuriems tai yra viskas, ką jie turi. Kad pasirodyti. Ar tam, jog pasijaustų pranašesni už kitus. 

Ir ech… gadino man įspūdį naivi pagrindinė veikėja. Tiki dalykais, kuriais nederėtų tikėti ir nepastebi to, kas akivaizdu. Pavyzdžiui - kad, labai karštas pagrindinis veikėjas tikrai su ja nesivalkioja šiaip sau. Ir kad nepasitikėjimą ir įtarinėjimus galima lengvai nušluoti nuo kelio tiesiog pasikalbėjus. Bet taip jau būna su vasaros romanais, kuriuose link pabaigos pagrindiniai veikėjai būtinai turi susipykti, pasukti skirtingomis kryptimis vien tam, kad paskui galėtų grįžti vienas kitam į glėbį.

Ir vis tik tokios knygos yra reikalingos. Jos teikia geras emocijas. Pakeliaujame po gražias vietas mintimis. Jos padeda užsimiršt. O kur dar idealūs, kone tobuli vyrai, kurie tokiuose romanuose jei ir turi trūkumų, tai pabaigoje vis tiek paaiškėja, kad tai nė nebuvo trūkumai. Mums tik pasirodė. Gerai Swan rašo. Jos knygos tai pramoga, koncertas, į kurį patenki netyčia ir su malonumu dalyvauji.
Leidyklos dovana.

Susitikime instagrame!