ŽUVELE, NERK! - Charli Howard

Esu visiškai tikra, kad istorijos, kurias aš skaičiau paauglystėje, skiriasi kaip diena ir naktis nuo tų, kurios yra rašomos šiandien. Tuomet istorijose vyravo lauko žaidimai, draugystės, sveika konkurencija, o dabar kalbama apie populiarumą, diskriminaciją, skaudžias ir dideles problemas šeimoje. Ar manau, kad viskas per porą dešimtmečių pasikeitė? Ir taip, ir ne. Bet itin smalsu patikrinti, kas čia įvyko per visus tuos metus.
Molė yra talentinga plaukikė. Mergaitė priklauso populiariai merginų grupelei mokykloje, gyvena su seneliais, nes jos mama verslininkė, todėl visiškai neturi laiko pasimatyti su dukra. Molei reikia pasirinkti – brangus draugas, ar populiarumas? Talentas ir plaukimas, ar draugių pripažinimas?
Imdama knygą į rankas tikėjausi paaugliškai naivios istorijos, o galiausiai knyga man tikrai patiko. Žavėjo Molės santykis su seneliais, jos savianalizė. Skaitydama kraupau suvokusi, kiek daug vaikų atsisako savo svajonių vien dėl baimės: o ką apie mane pagalvos kiti? Ar to, kad šaipysis.
Mane iš proto varo požiūris, kad mokykla praeis. Kad vaikai žiaurūs. Kad visada ras iš ko šaipytis. Na ne. Po velnių, ne. Kaip vaikus auklėsim, taip jie ir elgsis. Jei mokysime, kalbėsimės, aiškinsim... tikėtina, kad net sulaukę paauglystės liks žmonėmis, o ne antžmogiais, priverčiančiais kitus jaustis be proto blogai. Žinau, kad viskas yra sudėtingiau, bet juk vaikai yra tėvų atspindys, o aš manau, kad patyčių galima išvengti kalbantis, diskutuojant, motyvuojant ir palaikant.
Gražūs šios knygelės siužeto vingiai, knygoje nebuvo daug ir garsių moralų, tačiau čia jie aiškūs ir lengvai atkapstomi tarp eilučių. Knygoje pateikiami tikslūs ir tikroviški pavyzdžiai, galima gauti didelę motyvacijos dozę ir pasisemti įkvėpimo kovai dėl savo svajonių. Rekomenduoju paaugliams nuo 12 metų ir tėvams, auginantiems tokio amžiaus vaikus.

Leidyklos dovana. 

Susitikime INSTAGRAM, ten dalinuosi daugiau ir dažniau, tad jei įdomūs knyginiai gyvenimai, kviečiu draugauti!