SKANDALO ANATOMIJA — Sarah Vaughan

Dar viena istorija apie priekabiavimą, seksualinį išnaudojimą ir nesusikalbėjimą. Kiekvienąsyk išgirdusi apie tokias temas, prisimenu daug dalykų – matytų, girdėtų, patirtų pačios. Jei kokia nors moteris jums gyvenime pasakys, kad prie jos niekas niekada nepriekabiavo, tai gali reikšti tik du dalykus – arba ji meluoja, arba ji taip mato pasaulį, kad to nė nesuprato. Įžnybimas į užpakalį praeinant pro stalelį bare jai galėjo pasirodyti dėmesio rodymas. Ar tai normalu? Ne, aš tikrai manau, kad ne. Kia vertus, šioji knyga mane supurtė me tik dėl skaudžių temų, bet ir todėl, kad šioje istorijoje aš nepalaikiau moters.
Džeimsas, atrodytų, gyvena idealų gyvenimą, turi gražią žmoną ir kopia stulbinamos karjeros laiptais. Vieną dieną jo patarėja viešai jį apkaltina seksualiniu priekabiavimu ir viskas labai greitai įsibėgėja. Keitė – karališkoji advokatė, mums lengviau suprantama kalba – prokurorė, yra pasiryžusi atkapstyti tiesą ir viską sudėlioti į reikiamas vietas.
Labai gera tema. Labai aktuali tema. Daug judėjimo ir kalbų, daug šaršalo, tačiau tai nėra blogai. Kol bus žmonių, kurie apie išprievartautą moterį sakys, kad pati kalta, tol šaršalas lai tęsiasi. Peržiūrėjau ir pirmąjį „The Morning Show“ (ta pati tema, daugiau nieko bendro) serialo sezoną. Ten viskas labai panašu, kaip šioje knygoje, tik ne parlamentas, o ryto pokalbių laida. Ir dešimt kartų įdomiau (dabar sunkiai galiu patikėti ir pati, kad serialą giriu labiau nei knygą). Kita vertus, visai smagu perskaityti šį romaną, tada dar pažiūrėti serialą, pasidomėti įvairiomis pasaulyje nuskambėjusiomis istorijomis ir jų atomazgomis.
Šiaip romane labai daug naivumo, bet viena yra, kai naivi penkiolikmetė, o kita, kai naivumu trykšta suaugusi moteris (netiksli citata, tačiau esmė bus aiški: juk jis sekmadieniais vaikšto į bažnyčią, negalėtų būti toks monstras). Nes tikrai tos bobulytės, kurios bažnyčiose galėtų gyventi, nėra labiausiai velnių priėdusios asmenybės, cha.
Dar glumino ne tik naivumas, bet ir žmonos noras padėti vyrui. Priekabiavo prie kitos moters, gal net ir baisiau, na ir kas? Meilė yra meilė.
Aš žinau, kad labai sarkastiškai kalbu apie šią knygą, bet tai yra dar viena „jis pasakė/ji pasakė“ istorija. O jei dar jis turi daugiau įtakos ir pinigų, rezultatas logiškas ir aiškus. Nenoriu, kad susidarytumėte klaidingą įspūdį, nes romanas mus pakilnoja ir laiku, kai sužinome daug detalių apie Džeimso, jo žmonos ir Keitės praeitį, tai žinokite, ten viskas gana įdomiai užsisuka. Šalutinė siužeto linija man pasirodė kiek įdomesnė ir net gaila, kad jos tiek tebuvo.
Tema puiki, istorija irgi „vežanti“, tačiau pats rašymo stilius ir išpildymas šiek tiek trukdė ir vietomis buvo... gana nuobodu skaityti.

Leidyklos dovana.

Susitikime INSTAGRAM, ten dalinuosi daugiau ir dažniau, tad jei įdomūs knyginiai gyvenimai, kviečiu draugauti!