IŠNYKSIU TAMSOJE — Michelle McNamara

Pamaniau, kad penktadienis - 13 diena - pats tinkamiausias metas pakalbėti apie serijinius žudikus. Nesu skaičiusi nieko panašaus. Neįtikėtina. Viskas stebino, glumino, aikčiojau, o pradžioje net buvo baugoka. Juolab, kai pati lankiausi kai kuriose knygoje įvardintose vietose, o šis žudikas tada dar buvo laisvėje. Žinau, tikimybės menkos, bet vis tiek...
Knyga pasakoja apie tikrus įvykius, vykusius nuo 1974-ųjų iki 1986-ųjų metų centrinėje Kalifornijoje. Keliuose taškuose veikė žiaurus plėšikas, prievartautojas, o vėliau - žudikas, kurio negalėjo pagauti niekas. Tyrėjai negebėjo daug ko ištirti, nebuvo bendrų duombazių, mokslas nebuvo taip pažengęs kaip šiandien, o galų gale, buvo ir nemažai lemtingų sutapimų, kurie kišo koją tyrėjams.
Žurnalistė, tinklaraštininkė Michelle McNamara byla susidomėjo ir... jai paaukojo visą gyvenimą. Moteris rašė tinklaraštį apie žudikus ir nusikaltimus, o kai ją apsėdo Auksinės Valstijos žudiko byla - moteris į jos narpliojimą įsisuko visu pajėgumu! Aukojo miegą, šeimą ir sveiką protą.
Kodėl apie vienus žudikus mes žinome tiek daug, o apie kitus pasaulis tyli? Šis žudikas buvo itin produktyvus, aukas galima skaičiuoti dešimtimis, tačiau keturis dešimtmečius jo niekas nesugebėjo pagauti!!! Ne-į-ti-kė-ti-na! Vyras prievartavo, skriaudė, kankino, žudė, jį matė, bet negalėjo atpažinti iš baimės surakintos aukos. Kiek gyvenimų jis sugriovė?
Autorė knygą parašė labai įdomiai, skaityti buvo nenuobodu, kabliukas po kabliuko, detalė po detalės! Ir ji net nepamatė, kaip ir kokiomis aplinkybėmis jį pagavo, tik padėjo tyrėjams išarti dirvą, leido darbą pabaigti kitiems.
Kokia istorija, kokia atomazga! Prieš 4 dešimtmečius siautėjusio žudiko teismai vyksta dabar. Byla pradėta prieš mėnesį, yra begalės straipsnių. Galite pasigooglinti. Dauguma mano paminėtų dalykų surašyti knygos nugarėlėje, o visa jos esmė - kruopštus tyrimas, paieškos ir medžioklė. Sužavėjo, buvo įdomu ir atmintyje liks ilgam.

Leidyklos dovana.

Susitikime INSTAGRAM, ten dalinuosi daugiau ir dažniau, tad jei įdomūs knyginiai gyvenimai, kviečiu draugauti!