GIMDYVĖS PADĖJĖJA - Nova Lee Maier

Kai seniau visiškai neskaitydavau detektyvų ir trilerių, tai galiausiai gyvenime viskas apsivertė taip, kad dabar jų skaitau ne po vieną ir ne po du per mėnesį... ir mane žavi toji galimybė pabėgti, atsiplėšti, atitrūkti nuo visko ir nuo visų, galų gale pasukti smegenis ir įsibrauti į žudiko arba į aukos galvą ir kapstytis... spėlioti, analizuoti, vertinti. Jaudintis dėl vieno ar kito veikėjo. Ir man vis tik daug įdomiau yra skaityti apie blogus ir nedorus veikėjus, apie tokius, kurie kelia klausimus ir suteikia labai mažai atsakymų, nei apie visiškai tuščius ir naivius personažus. Psichopatai yra vieni iš tų, kurie mane domina, tačiau ir baugina vienu metu.
Didi yra ypač pažeidžiama – po sunkaus gimdymo moteris visiškai prikaustyta prie lovos ir nebegali rūpintis vaikeliu. Vos jai su vyru ir naujagimiu grįžus į jaukius namus, į juos atkeliauja ir Hanekena – gimdyvės padėjeja, moteris, kuri turėtų palengvinti Didi gyvenimą ir prižiurėti kūdikį. Ir tikrai, moteris nepaprastai paslaugi, tačiau... ne viskas yra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Reikia būti labai atsargiems, o ypač tuomet, kai esi būsenoje, kai esi priklausomas nuo kitų malonės...
Hanekena yra neįtikėtino šlykštumo personažas, bet negalėjau atsitraukti ir padėti knygos į šalį. Jos poelgiai, buvo tokie maži, ir iš pažiūros - nereikšmingi, tačiau tokie galingi. Ji kankino Didi, o ji to nė nesuprato, arba nežinojo, arba abu. Ji darė tokius dalykus, apie kuriuos nerekomenduočiau skaityti labai jautriems žmonėms, ypač tiems, kuriems gaila mažų vaikų ar bejėgių žmonių.
Kita romano pusė – detektyvė, kuri yra įsitikinusi, kad būtent Henekena „skina“ vyrus ir juos kiša po velėna, nes jos brolis buvo viena iš jos aukų. Mirijam bando visais būdais sumedžioti pavojingą moterį, kuri, tarsi chameleonas, vis prasprūsta visiems pro pirštus.
Greitas ir lengvas trileris, daug visko vyko, kai kas gąsdino, kai kas nelabai, prisipažinsiu tik, kad norėjau visai kitokios pabaigos, tik nenoriu atskleisti kodėl. Ir ne tik, kad norėjau kitokios pabaigos, bet ir būčiau laimingesnė, jei nebūčiau visko nuspėjusi. Ar mane ši knyga įtikino? Tikrai taip, nes puikiai žinau, kad tokių žmonių būna ir realybėje.

Leidyklos dovana.

Susitikime INSTAGRAM, ten dalinuosi daugiau ir dažniau, tad jei įdomūs knyginiai gyvenimai, kviečiu draugauti!
https://www.instagram.com/gretabrigita.lt

https://www.knygos.lt/lt/knygos/gimdyves-padejeja/