AUKOS - Bo Svernström

Ak dar vienas itin žiaurus trileris. Viršelis toks gražus, knyga pati prašosi imama į rankas, tad nieko nuostabaus, jog ir perskaitai greitai. Ar man labai labai patiko? Ne. Nebuvo taip, kad versčiausi per galvą skaityti. Bet susukta neblogai, pripažįstu.
Kriminalistai randa itin kraupiai nužudytą nusikaltėlį, vinimis prikaltą, nukirptomis galūnėmis... Ir anomis galūnėmis, taip taip. Po to atsiranda dar viena, dar ir dar aukų, viena už kitą žiauriau nužudytų. Detektyvai aiškinasi ir nesugeba suvesti galų, tačiau jaučia ir supranta, jog čia vieno žmogaus darbas. Įdomus rašytojo pasirinkimas, jog viduryje trilerio sužinome kas yra žudikas. Aš numaniau, atrodė logiška. Ir vėliau papasakota istorija man buvo gana įdomi. Žudiko portretas daug ką paaiškino. Vis tik ar mane įtikino pabaiga? Dar nežinau, bet kad pamąstyti priverčia, faktas. Ar aš labai blogas žmogus, jei manau, kad visi žuvę šiame romane, gavo tai, ko buvo verti? Gal kartais per žiauriai. Gal per drastiškai, tačiau karma gerai suderino planus su žudiku.
Patiko romane aprašomas kriminalistų darbas, jų santykiai ir bendravimas. Ir romano vidurys buvo ta akimirka, kai norėjosi užversti knygą ir pradėti skaityti iš naujo, nes pasimečiau. Viduryje sužinome vieną esminę detalę - sužinome, kas yra žudikas, o tai viską pakeičia ir leidžia pabūti kitoje barikados pusėje ir geriau suprasti motyvus ir norus.
Visada noriu apie knygą pasakyti daugiau nei du sakinius, bet su trileriais ir detektyvais tai yra rizikinga. Ar manau, kad pedofilai turi gauti ko nusipelnę, kai sugriauna vaikams gyvenimus? Taip, bet ne tokiais būdais, kokie buvo čia aprašomi. O daugiau plėstis nenoriu, kad ir kiek minčių virtų galvoje...
Ar tai puikus trileris? Gal ne, vis tik. Skaičiau ir geresnių, tačiau tam kartui labai skaniai susiskaitė, nes buvo visko po truputį, kaip man ir patinka. Ar nustebino atomazga po tokio supurčiusio vidurio? Deja, ne, nes atspėjau esmę vos tik paaiškėjo viduryje atskleistas dalykas.

Ačiū leidyklai už knygą.

Susitikime INSTAGRAM, ten dalinuosi daugiau ir dažniau, tad jei įdomūs knyginiai gyvenimai, kviečiu draugauti!