ŠALTAS GRANITAS – Stuart MacBride

Šis trileris pateks į vieną iš kategorijų kaip nugalėtojas – šlykščiausias. Gal net šlykščiausias skaitytas mano gyvenime. Žiaukčiojau, raukiausi ir nustojau skaityti ne vieną kartą, tačiau atidėti ilgam irgi nepavyko, nes norėjosi skaityti toliau, siužetas buvo įdomus ir klausimas „o kas toliau?“ manęs nepaleido visą knygą.
Po metų pertraukos kriminalistas Loganas grįžta į darbą ir jį pasitinka žiauriai nužudytų ir išniekintų mažamečių lavonai. Vienas po kito jie trikdo visą Aberdyną ir gąsdina miesto gyventojus. Loganas kimba į darbą, tačiau netrukus po kojomis ima maišytis ir įkyrus žurnalistas, o aukos dygsta it grybai po lietaus...
Mačiau kelis nekokius atsiliepimus apie šią knygą ir vis nedrįsau imti į rankas. Vieni atsiliepimai peikė romaną, kiti – vertimą, kuris, pripažinsiu, įdomus... jei švelniai pasakius, nes romane apstu tokių žodžių, kuriuos girdėjau ir mačiau pirmą kartą. Kai kurie neįtikėtini žodžiai buvo nuolat kartojami ir trukdė skaityti. Nesu lituanistė ir anglų kalba artimesnė mano dūšiai, tačiau čia tekstas iš tiesų badė akis. stebėjausi ne kartą ir ne du, net gerokai dažniau nei bjaurėjausi šykščiais aprašymais.
Kas patiko? Daug kas patiko. Įtikino žudikas, jo motyvai, patiko, kad jis buvo paminėtas jau pradžioje ir vėliau visi galai susirišo. Įtikino ir šlykščios ar žiaurios scenos, čia tokių reikėjo atmosferai, tad mano jautrumas čia niekuo dėtas. Buvo įdomu skaityti ir apie darbą, ir apie asmeninius gyvenimus, nebuvo persūdyta. Logano bosas ir jo saldainiukai įsimins ilgam, neblogas būdas sukurti veikėją, įduoti jam saldainių į rankas ir taip paversti jį išskirtiniu.
Tikėjausi vieno, gavau visai ką kitą, likau maloniai nustebinta visos istorijos, įtikinta; noriu dar. Noriu antros dalies ir daugiau Logano nuotykių bei tyrimų. Atsidavęs darbui kriminalistas, šmaikštūs kolegos, niūri atmosfera ir žiaurus, šaltakraujis žudikas. Visko tiek, kiek reikia.

Leidyklos dovana.
 
Susitikime INSTAGRAM, ten dalinuosi daugiau ir dažniau, tad jei įdomūs knyginiai gyvenimai, kviečiu draugauti!
https://www.instagram.com/gretabrigita.lt_apie_knygas/

http://www.briedis.lt/Knygos/Grozine-literatura/Detektyvai/Saltas-granitas.html