PAJŪRIO TROBELĖ – Sarah Jio

Istorija pasakoja apie dvi drauges – Aną ir Kitę, kurios, kiekviena dėl savų priežasčių iš Amerikos pabėga į Bora Bora dirbti slaugėmis. Ana palieka ją mylintį vyrą vestuvių išvakarėse, Kitė trokšta nuotykių. O vėliau istorija pinasi ir persipina...

Žinot, kartais ir tokių reikia. Saldžių, su kartumo grūdeliais. Visas veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metais, tad skaitant apie visas romantikas vis tik susiduriama ir su baisiais dalykais: sužeistais vyrais, skaudžiais moterų likimais, vyrų nesugebėjimu susivaldyti... daug visko ir labai aktualaus šiai dienai.

Tai nėra pirmas skaitytas šios autorės romanas, tačiau šis patiko kur kas labiau. Istorija stipri, nors knyga parašyta labai lengvu stiliumi, kartais net kiek prėskokai, kartais net norėtųsi, kad kažkas būtų palikta skaitytojui susirankioti tarp eilučių pačiam, o čia... viskas tiesiai šviesiai. Jei ne tema ir aprašomos situacijos, sakyčiau, kad tai lengvas vasaros romanas. Tačiau tikrai kartais norisi ir tokių saldainių, kur atsisėdi ir per pusdienį perskaitai, nes istorija taip įtraukia, veikėjai pasirodo be galo įdomūs ir margi, kad nebepaleidi, kol neužverti paskutinio puslapio.

Ir kaskart skaitant panašaus tipo knygą vis prisiverčiu susimąstyti kaip visos vertybės kinta su laiku... tas patriotizmas, kova už savo šalį, išskiriami mylimieji... ar karas tikrai viso to vertas? Galiu pasakyti tik tiek, kad tokios istorijos kerta per emocijas. Ir džiaugiuosi, kad dabar bent sąlyginai, bet pasaulyje vyrauja taika.

Labai graži istorija. Pabaiga nežmoniškai holivudinė. Bet smagu nors kartą perskaityti knygą, kurioje sudėliojami visi taškai be didesnių interpretacijų. Tikrai patiko. Buvo tiesiog malonu skaityti.

Susitikime instagrame!