Ispanijos pietūs. 9 diena.



9 diena: El Puerto de Santa Maria, Cadiz, Cordoba

Rytą atsikėlusi nutariu, kad noriu išmaišyti patį uostamiestį – El Puerto de Santa Maria, nedidelį miestelį, iš kurio Kolumbas  išplaukė į savo antrąją ekspediciją į Amerikas. Miestukas tarsi išmiręs, gyventojų nematyti, paplūdimiai tušti... bet man patinka. Po Malagos, prisigrūdusios turistų, atgaiva pabūti vienai su savimi. Taip realiai ir gavosi – rami stotelė, nerami, rami ir vėl nebe... nespėju pavargti, o jau žiūrėk vėl viena... netyčia taip susidėliojo, bet labai džiaugiuosi. Šv. Marijos uoste mačiau  labai gražių įvairių paukštukų, ir tik dabar išsiaiškinau, kad miestelis yra gamtos parko centre... nenuostabu, kad galima pamatyti įvairių gyvių ir augalų.

San Marcos pilis, labai gaila, bet sakė, kad įėjimą reikia derintis gerokai iš anksto, o ir man vaikštant viskas buvo uždaryta. Bet ir iš lauko pilis labai graži. 



 Pagrindinė miestuko katedra:

 
 Šiaip detalės.





Ir grįžtu į Cadiz, nuo kur mane pagriebs mašiniukas į sekančią stotelę – Cordobą. Labai gaila atsisveikinti su jūra ir vandenynu, nes vėl judu šiauriau, namų kryptimi, tačiau manęs dar laukia kelios dienos Cordoboje. Keli paskutiniai vaizdai iš Cadiz.






Kelias neprailgsta, nes važiuojam su šaunia kompanija, kažkiek pašnekam, kiek pasnaudžiam.
Cadiz – Cordoba, apie 250km, sumoku 14 eurų.